Stara poslovica kaže: 'Dobar brak bi bio između slijepe žene i gluhog muškarca.' A kako najčešće mi nismo slijepe, a ni oni gluhi, čini se da je ona 'dok nas smrt ne rastavi' čista utopija. Barem tako stvari stoje kod slavnih žena kroz povijest. Sex ikona prošlog stoljeća Marilyn Monroe u samo 36 godina života na ludi je kamen stala čak tri puta. Prvi put sa samo šesnaest godina.

Kad je praunuk Charlesa Darwina opisao Avu Gardner kao 'najbrilijantniji primjerak ljudske vrste', izrazio je misli većine muškaraca koji su obožavali tu zamamnu filmsku božicu. No, lik s velikog platna nije bio nimalo anđeoski u privatnom životu. U 19. godini sudbonosno 'Da' izrekla je prvom suprugu Mickeyu Rooneyju no tek nakon što ju je zaprosio, vjerovali ili ne, čak 25 puta. Zadovoljio ju je očito tek treći suprug Frank Sinatra. No, čini se da je to slaganje bilo samo na seksualnom nivou, jer je Ava sama priznala da bi podivljalog Sinatru u svađi jedino mogla smiriti kad bi mu bacila pepeljaru u glavu.

Super kučka Alexsis iz megapopularne sapunice 'Dinastija' Joan Collins pred oltarom je bila čak pet puta. Prvi suprug ju je , vjerovali ili ne, pokušao prodati arapskom šeiku za deset tisuća funti. Prodaja očito nije bila uspješna jer je jedna od najseksi baka današnjice trenutno u sretnom braku s kazališnim menadžerom Percijem Gibsonom, koji je od nje mlađi čak 32 godine.

Collinsicu u stopu prate i Oscarovka Ginger Rogers te prva dama country glazbe Tammy Wynette. Obje su baš poput i Collinsice u bračnu luku uplovljava čak pet puta. No, sve bračne plovidbe završile su brodolomom. Dok je Gingerici jedan od bivših supruga pokrao sav nakit, Tammy pak Wynette morala je iscenirati otmicu da bi pobjegla od posljednjeg supruga zlostavljača.

Bogatoj nasljednici basnoslovnih 50 milijuna dolara Barbari Hutton netko je očito čak sedam puta izgovorio 'Da Bog da se i ti udala!' No, među sedam supruga zalomio joj se i jedan deklarirani homoseksualac - njemačka teniska zvijezda barun von Cramm. A pred oltar je uspjela dovesti i poznatog ženskaroša Porfirija Rubirosu s kojim se razvela nakon samo 53 dana, koji je tada da stvar bude bolja u vezi bio s jednom od najpoznatijih serijskih udavača svih vremena, Zsa Zsa Gabor. Gaborica, suprotno prezimenu nije bila gabor već prava ljepotica. Udavala se čak devet puta. A u povijest je već upisana njezina izjava: 'Svoje bivše muževe nikad nisam omrznula do te mjere da bih im vratila sve poklone koje su mi dali u vrijeme braka.'

Ni čak osam propalih brakova Elizabeth Taylor čini se, nisu poljuljali glumičinu vjeru u tu instituciju. U svojoj 78-oj godini pred oltar se sprema deveti put. Prsten ovaj put na ruku namjerava staviti čak 29 godina mlađem zaručniku, tamnoputom menadžeru Jasonu Wintersu. I evo nas na aposlutnoj rekorderki u broju sklopljenih brakova. Malezijska 108-godišnja bakica Wook Kundor do sad se udavala čak 22 puta.