kamasutraNeki podcjenjuju misionarski položaj, no izgleda da je mnogima omiljen. Tako je barem pokazalo istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji, u kojem je sudjelovalo 3.000 ljudi.


Istraživanje provedeno na stranici UKDating.com, u kojem je sudjelovalo 3.000 Britanaca, pokazalo je da njih 60 posto prednost daje misionarskom položaju, prenosi geniusbeauty.com.

Mnogim parovima misionarski je položaj na vrhu nakon što su isprobali one najuobičajenije – doggy style, koji se u ovom istraživanju našao na drugom mjestu, te položaj u kojem je žena gore, a muškarac dolje, koji se našao na trećem mjestu.

Čine se da mnogi parovi u Britaniji nikada nisu ni išli dalje kada je isprobavanje poza u pitanju, nego su isprobali tri navedene, da bi se onda vratili omiljenoj – misionarskoj pozi.

Nadalje, istraživanje je pokazalo i da bi se više od 50 posto ljudi koji su sudjelovali u ovom istraživanju htjelo više seksati, njih 89 posto htjelo bi seks izvan spavaće sobe, a njih 78 posto izjavilo je da se uglavnom seksaju navečer.

Glasnogovornik stranice UKDating.com nakon ovih rezultata rekao je da je seks većini parova tek navika. (novine online)