housebandPrema istraživanju, muškarci koji nisu zaposleni, dok njihove žene rade cijeli dan, pet su puta skloniji imati aferu od onih muškaraca koji jednako novčano doprinose u bračnu zajednicu. Nije jasno zašto, ali moguće je da je "muškim kućanicama" ponos ranjen zato što su supruge uspješnije od njih, a imati aferu način je da ponovno dokažu svoju muževnost. Neki su pak muškarci koji rade kućanske poslove otkrili da je preveliko iskušenje to što su svakodnevno okruženi svim tim privlačnim mamama dok čekaju djecu pred školom.

U istraživanju su sociolozi proučavali plaće osoba u dobi od 18 do 28 godina koje su u vezi duže od godinu dana. Svi su proučavani parovi vjenčani ili žive zajedno.

Žena treba biti na oprezu i ako muškarac zarađuje više

Istraživanje je također pokazalo da žena treba biti na oprezu i ako muškarac zarađuje mnogo više od nje.

Moguće je da je "muškim kućanicama" ponos ranjen zato što su supruge uspješnije od njih, a imati aferu način je da ponovno dokažu svoju muževnost. Neki su pak muškarci koji rade kućanske poslove otkrili da je preveliko iskušenje to što su svakodnevno okruženi svim tim privlačnim mamama dok čekaju djecu pred školom.
Christin Munsch, sa Sveučilišta Cornell kaže:
– S jedne strane, ako muž zarađuje znatno manje od žene, to ugrožava njegov identitet kao muškarca jer dovodi u pitanje njegovu tradicionalnu ulogu hranitelja obitelji. S druge strane, muškarci koji zarađuju znatno više od svojih partnerica mogu imati mnogo više mogućnosti za prijevaru poput dugog radnog vremena i putovanja.

Ključ za vjernost je, po ovom istraživanju, ako on zarađuje za trećinu više od supruge. U V. Britaniji pak trećina žena zarađuje više od muževa.

Drugo je istraživanje pokazalo da su žene koje su financijski ovisne o svojim muževima manje sklone prijevari od onih koje zarađuju jednako ili više. (novine online)