Kirurške metode povećanja penisa su opasne i imaju neprihvatljivo visoku stopu komplikacija, no naprave koje djeluju na principu vučne sile pokazale su se učinkovitima, pokazala je studija Sveučilišta Turin. Ugledni talijanski urolozi, Marco Ordera i Paolo Gontero, analizirali su 10 prijašnjih istraživanja na tu temu te otkrili koje metode povećanja penisa doista funkcioniraju. 

Redovito korištenje naprava na principu vučne sile tijekom šest mjeseci mogu penis u prosjeku produljiti za oko 2,03 cm u opuštenom stanju, i  1,70 cm u erekciji.

Ali liječnici  naglašavaju da se vakumska pumpa ne smije koristiti dulje od 20 do 30 minuta na dan, jer bi s vremenom mogla oštetiti tkivo penisa.

Prsten za povećanje koji se postavlja na korijen penisa prvenstveno pomaže u održavanju erekcije, no što se tiče samog povećanja, Ordera i Gontero navode kako su rezultati kontradiktorni pa je nemoguće dati ocjenu te metode.

Bez obzira koja se tehnika koristi, sam obujam penisa ostaje nepromijenjen. Istraživači ističu kako većina muškaraca koji traže tretman zapravo spadaju u prosjek što se tiče veličine njihova uda. Brojna istraživanja pokazuju kako većina žena smatra da je za seksualno zadovoljstvo važniji opseg tj. obujam ili debljina penisa, nego njegova dužina.

Psiholozi tvrde kako je do nerealnih očekivanja i želja muškaraca za većim penisom došlo zbog razvoja porno industrije, koja njima, kao i ženama, postavlja visoke standarde koje nemaju veze s prosječnim ljudskim izgledom i mjerama.

(24sata.hr)