Priprema za čišćenje

Vibrator je električna naprava, stoga mu sa svim žicama ili baterijama neće prijati močenje u vodi ukoliko nije u potpunosti vodootporan. Radi toga moramo prije pranja odstraniti sve dijelove koji su povezani s napajanjem. Ukoliko to ne učinimo će vrlo brzo postati neupotrebljiv. Peremo ga pod mlazom tekuće vode, ali pri tome pazimo da voda ne prodre u unutrašnjost vibratora i ne pokvari baterije ili elektromotor.

 

Odabir primjerene metode

vibesBudući da su vibratori napravljeni iz različitih materijala, moramo prije čišćenja dobro razmisliti i odabrati materijalu primjereni način. Materijali mogu biti neporozni, kao na primjer silikon, ili porozni, kao na primjer lateks. Lateks je zbog svoje rupičaste površine dosta zahtjevniji za čišćenje, jer se prljavština uvuče i u najsitnije kutiće i rupice. Preporučujemo korištenje tople ili vruće vode i blagog sapuna, po mogućnosti antibakterijskog. U svakoj trgovini s erotskim pomagalima možete kupiti i posebno (antibakterijsko i antifungicidno) sredstvo za čišćenje napravljeno baš u tu svrhu s kojim ga je dobro bar sa vremena na vrijeme očistiti. Pranje u perilici suđa ili prokuhavanje u trajanju od najviše dvije minute preporučuje se samo kod kvalitetnijih silikonskih vibratora, dok je dezinfekcija alkoholom moguća samo kod vibratora od tvrde plastike, jer oštećuje gumu. Izrazito je bitno da uvijek postupamo prema uputama proizvođača, kako bi izbjegli neželjene posljedice. 

 

Sušenje

Spremiti mokar ili vlažan vibrator u zatvorenu kutiji nije dobra ideja. Prije no što ga pohranimo, potrebno je vibrator dobro posušiti, jer bi nas inače kod iduće upotrebe mogao dočekati miris truleži ili plijesni. Preporučljivo je spremiti ga na sobnoj temperaturi, zaštićenog od neposrednog utjecaja sunčeve svjetlosti, jer to može oštetiti materijal i tako skratiti životni vijek vibratora. 

  

Koristite kondom

Korištenjem kondoma na jednostavan način uštedit ćete i na vremenu i na trudu, što biste ga morali utrošiti na čišćenje svog vibratora nakon upotrebe. Nakon upotrebe jednostavno kondom skinite i bacite. Unatoč tome vibrator na brzinu možete isprati mlakom vodom. Nikada dosta opreza, posebno ne ako svoju igračku dijelite s nekim.

kondom

( http://www.intimatemedicine.com.hr )