Famozna G-točka o kojoj se toliko priča kao zaslužnoj za  postizanje neizrecivih višestrukih orgazama, a za koju još uvijek mnogi sumnjaju da doista i postoji, zapravo je područje živčanih završetaka koje se nalaze ispod stidne koste blizu vrata maternice.

Hm, kad nešto objasnimo na takav način nije čudno što mnogi sumnjaju u njezino postojanje. Nazvana po seksologu Grafenbergu, zapravo bi bilo primjerenije nazivati ju O-točkom, jer doista tvrde mnoge vrijedi ju pronaći.

Kako ju locirati?anatomija g-točke

G-točku ćete najlakše pronaći ako ste opušteni, jer se radi o tkivu koje nabubri kad je žena uzbuđena. Predigra je dakle obavazna! Žena može leći na leđa  i savinuti koljena, guzu je dobro malo podići uz pomoć kakvog jastučića. Neka partner lagano uvuče prst u vaginu otprilike četiri do najviše osam centimetara, dok ne napipa malo zrnasto ispupčenje hrapave površine između glatke unutrašnjosti vagine. Ukoliko je potrebno koristite lubrikant, kako bi masaža bila što ugodnija. Počnite s masažom u kružnom smjeru, a kad završite krug povucite prst u smjeru gore dolje na gornjoj strani osjetit ćete hrapavo područje (to je to, pronašli ste G točku!), nastavite s kruženjem i masažom. Vrlo je vjerojatno da će se ženi nakon što ju neko vrijeme stimulirate javiti osjećaj kao da mora na WC. To znači da ste na pravom putu! Nastavite sa stimualcijom promatrajući partnericu, te po izrazu njezinog lica usmjeravajte način masaže. Također, za to vrijeme možete je oralno zadovoljavati ili joj s drugom rukom ili intimnim masažerom paralalno stimulirati klitoris.


Stimulacija g-točke penisom

U svakom slučaju najbolje je ako je penis zakrivljen prema gore. Ukoliko ide više u stranu,  treba prilagoditi pozu više bočno. Ukoliko je zakrivljen prem dolje, tada je najbolje da je partnerica gore.

G-točku možete stimulirati i raznim igračkama namijenjenim svojim oblikom za tu svrhu.   

Nadamo se da ćete odvojit malo vremena za sebe i pokušati pronaći ovu točku zadovoljstva sami ili s partnerom. Muškarcima isto tako preporučujemo da se potrude svojoj partnerici pružiti taj izuzetni užitak – sigurni smo da imu konačnici neće biti krivo!