Produbite međusobnu bliskost polaganim milovanjem cijelog tijela svog partnera ili partnerice. Tako ćete saznati i vlastite točke koje vas uzbuđuju, a moći ćete pružiti nezaboravne trenutke svojoj dragoj ili dragom.
 
Ovdje vam predstavljamo svojevrsnu mapu najčešćih erogenih zona kod žena i muškarca. Na vama je otkriti da li postoji još koja skrivena točka, a njihovu stimulaciju pospješite upotrebom senzualnim masažera.

 
Kako stimulirati erogene zone?

Njezine erogene zone:

 pink lips 

     Usne

     Nisu stvorene samo za strastveno ljubljenje, nego i za milovanje,

     lickanje, grickanje...
Pazuh

Vjerojatno su rijetki od vas čuli za činjenicu da je pazuh vrlo snažna ženska erogena zona. Godi im nježno milovanje vrhovima prstiju, a vrlo su osjetljive i na poljupce i stimuliranje jezikom. Za neke je erotska igra s pazuhom prerasla čak u fetiš, koji je nedavno dobio svoje ime u rječniku seksualnih izraza.


Grudi

Nježnost je ključna riječ – grudi i bradavice dio su ženinog tijela, koje muškaraczasigurnoneće previdjeti niti u mrklom mraku. Pitanje je znate li ih milovati na pravi način? Bradavice su naime izuzetno osjetljive na dodir, zato ih nemojte napasti, već im nježno dodirujte. Dodiri bi trebali biti nježni i lagani, a cijelo vrijeme promatrajte njene reakcije.


Pupak

Za vrijeme predigre možete se posvetiti i njenom pupku, jer je vrlo osjetljiv na dodir, milovanje i poljupce. Možete se i malo poigrati, polizati ga i sasvim lagano puhnuti u njega. To će napraviti hladan, ali vrlo lijeposjećaj. S vrhom prsta možete i kružiti po vanjskom rubu pupka prije nego krenete niže, a možete izvesti i erotsku masažu trbuha. Nježno masirajte u smjeru kazaljke na satu najprije ispod pupka, a zatim neka krugovi postaju sve veći. Možete masirati i s oba dlana.  


Leđa

Ženska su leđa puna završetaka živaca i cijela su jedna velika erogena zona. Taj snažno osjetljivi predio ženskog tijela, tek rijetko dobije pažnju kakvu zaslužuje. Ako ih se prihvatite nježnim milovanjem i osjećajnom masažom, vaša će draga zapresti od užitka. Osim što ćete ju potpuno opustiti, pružiti ćete joj i ugodnu erotsku stimulaciju. Njena leđa obaspite i poljupcima. Prelazite masažerom po leđima kako biste ju opustili masažom vrata, ramena i zatim se spustili polako niz kralježnicu...


Klitoris

Najsnažnija ženska erogena zona bogata je živčanim završecima, pa podraživanjem najbrže dovodi do orgazma. Nježnom stimulacijom klitorisa senzualnim masažerom pružit ćete joj poseban doživljaj. Postoje posebni masažeri za klitoris, pa čak i oni koji imaju remenčiće za pričvršćivanje. Oni su savršeni za stimulaciju klitorisa tijekom odnosa s partnerom.


Unutarnja strana bedara

Vaša će se draga razapinjati od strasti, ako pri spuštanju prema dolje jednostavno izbjegnete njeno međunožje. Radije ga preskočite i posvetite mu se na samom kraju. Umjesto na to, usredotočite se na unutarnju stranu bedara, koja je izuzetno osjetljiva na dodir.


Stopala i prsti

prstići

Stopala imaju mnoštvo osjetljivih točaka koje su pravi erotski stimulatori. Kada ih masirate, ne smijete zaboraviti na točke među prstima i na jastučiće svakog prsta posebno. Skriveno na sredini stopala (oko trećinu stopala od srednjeg prstića) nalazi se akupresurna točka pod nazivom "izvor". Ukoliko se stisne i drži nekoliko sekundi navodno oslobađa seksualnu energiju. Neki ljudi su inače škakljivi po tabanima, ali to ćete brzo utvrditi. Nije loše pokušati, zar ne?

par

Njegove erogene zone:


Glava – tjeme

 Tjeme može biti odlično mjesto stimulacije. Pogotovo jer ni sam muškarac ne očekuje to, pa je faktor iznenađenja dodatni plus. Uživat će u laganoj masaži tjemena, a to možete uvijek iskoristiti kao odličan početak predigre. Sjetite se samo kako je dobro kada odete kod dobrog frizera na pranje kose. 

  

Uši

Splet nervnih završetaka se nalazi u i oko ušiju,čineći ih osjetljivim na dodir. Vrškovima prstiju masirajte vanjski dio uha. Nježno stisnite ušnu školjku. Sve ovo možete raditi usnama i jezikom. Topao dah će prijati, još ako vam se"slučajno" otme poneki uzdah ili "mmmm", uzbuđenje neće izostati.

Vrat

Vrat je uvijek dobro mjesto za ljubljenje i povoljne rezultate. No trebate imati na umu nekoliko stvari. Lagani poljupci svuda po vratu u kombinaciji sa stimulacijom ušiju su pravi pogodak. Lagano grickanje je uredu. Krenite najlakše što možete, pa polako ubrzavate tempo. Uživat će sigurno. 


Prsa/Bradavice

prsa     Mnogim muškarcima njihova prsa su omiljeni dio tijela. To je        uvijek dobro mjesto za masažu. Obratite posebnu pažnju na            bradavice. Veoma su osjetljive i samim tim savršene za podražaj.    Dodirujte ih i ljubite. Kao i kod svega, krenite najlakše što              možete i polako pojačavajte intenzitet svega što radite. S              vremena na vrijeme bacite pogled na njegovo lice. Ako mu to što    radite ne odgovara, primijetit ćete. Ako uživa, vaš povremeni          pogled će ga još više uzbuditi. Unutrašnja strana ruke

Ima neobično glatku i nježnu kožu, kao kod beba. Mnogi muškarci i ne znaju da su tu smještene erogene zone. Baš zato, isplati vam se potruditi!


Trbuh

Najosjetljiviji je u predjelu ispod pupka, otprilike dva prsta. Svako dodirivanje usnama, jezikom ili rukom, tj. prstima budi u njemu želju i obično tada počinje glasno uživati. 

trbuh


Penis

Evo nas napokon na penisu (ne budite dvosmisleni). Glavić penisa je najosjetljiviji dio muške anatomije. Ljubljenjem, lizanjem i dodirivanjem ovog dijela ne možete pogriješiti i senzualni masažeri su oblikovani kako bi odgovarali njegovoj konturi tako da se možete i s njima poigrati. No oprez, nemojte se skoncentrirati samo na ovaj dio i ne popuštati ga. Neke studije su pokazale da muškarci koji nisu obrezani imaju osjetljiviji glavić od onih koji su obrezani. Zato budite pažljivije sa ovim prvima.