Senzualan uvod u seks

Masaža ne pomaže samo osjećati se bolje, nego može poboljšati i seksualni život. Opušteni senzualnom masažom i pojačanom cirkulacijom krvi, lakše ćete se seksualno uzbuditi.

Bez obzira da li želite izmasirati leđa ili želite senzualnu masažu čitavoga tijela, trebate malo podmazati, jer bi suha masaža zapravo bila vrlo neugodna.

Srećom, ponuda masažnih ulja je više nego bogata i raznolika. Preporučujemo vam da imate pri ruci barem jedan primjerak proizvoda za masažu, jer nikada ne znate kada vam može zatrebati urgentna masažica!

Masažna ulja

Masažna su ulja korisna u raznim situacijama i za razne svrhe. Mogu začiniti dosadnu večer, pridodati senzualnu dimenziju običnom trljanju leđa, smanjiti frikciju, učiniti tijelo svilenkasto, glatko i mazno.

Moguće ih je nabaviti raznih aroma, gustoće, uglavnom nisu toksična, odnosno mogu se progutati u manjim dozama bez štetnosti za organizam. U svakom slučaju, pročitajte što piše na bočici, prije nego što započnete lizati masažno ulje s leđa vašeg dragog. Noć senzualne masaže ne bi trebala završiti hitnim prijemom u dežurnu ambulantu.

Kod pravilne uporabe masažnog ulja, uvijek treba uliti manju količinu na dlanove, dobro ih protrljati i potom početi s masažom. Nemojte nikad ulje izliti direktno na tijelo, jer to nije ugodan osjećaj, a i ulje može biti hladno. Utrljate ulje laganim pokretima u kožu, nadodajući ga još po potrebi. Ukoliko je koža prirodno masnija, nakon masaže se treba istuširati.

Slobodno masirajte leđa, ruke, noge, guzu, prsa i vrat, ali se držite podalje od genitalnog područja, osim ako na bočici nije navedeno da je dozvoljena unutarnja uporaba. Čak i ako je dozvoljena, isprobajte prvo na malom dijelu tijela, kako biste bili sigurni da neće izazvati reakciju. Masažna se ulja, također ne koriste za navlaživanje seksualnih igračaka ili prilikom peneteracije, osim ako je drugačije navedeno na bočici.

Masažni losioni

Ako ne volite ponešto masniju rezistenciju koju masažna ulja ostavljaju, možete isprobati masažne losione. Nisu toliko glatki, ali masna koža neće reagirati prištićima na njih. U svakom slučaju, masažni losioni vlaže i suhu kožu, tako da ih možete korisititi i ako imate kombiniranu kožu.

Iako možda koristite običan losion za tijelo kako biste istrljali leđa, za cijelo se tijelo ipak poslužite losionima specijalno proizvedenim za masažu. Oni ostavljaju manje ljepljiv trag i počesto su aromatizirani ugodnim mirisima. Zato, prije masaže probajte ne staviti na sebe previše after-shave losiona, osobito onih za sportaše, jer će se njihovi snažni „aktiv“ mirisi biti kontradiktorni sa senzualnim, opuštajućim mirisima masažnih proizvoda.

Losioni se koriste na podjednak način kao i ulja: količinu žličice protrljajte između ruku i potom nanesite dugim, uzdužnim pokretima. Losion ćete morati češće nadodavati nego ulje, jer se brže upija. Također, losion možete obnoviti na način da poprskate malo vode iz bočice s raspršivačem, što će stvoriti ugodnu glatku teksturu, isto tako vrlo erotičnu.

Poput masažnih ulja i losioni će oštetiti proizvode od lateksa, kao što su seksualne igračke i prezervativi, osim ukoliko nije drugačije označeno na bočici. Isto tako, losioni se ne smiju korisiti za unutarnju upotrebu, dakle vaginalno ili analno. Pripazite na to da li su losioni jestivi ili ne, ako nije naznačeno na bočici, nemojte ih lizati, jer bez obzira što nisu toksični, mogu biti lošeg okusa.

Ulja koja griju

Premda nisu najbolji izbor za masažu cijelog tijela, takva su ulja, poznata još i kao jestiva ulja, odlična za parcijalnu masažu ruku, stopala, grudi ili genitalnog područja.

Ulja koja griju djeluju na sličan način kao i ostala ulja: izlijte malu količinu na ruku, protrljajte obje ruke kako bi ga razmazali i zatim ga nanesite u tankom sloju na željeni dio. Nježno ga utrljavajte u kožu, dok ne započne grijati izazivajući kod partnera ugodan osjećaj topline.

Neka se takva ulja mogu koristiti skupa s proizvodima od lateksa, svakako pročitajte uputstvo na naljepnici. Niti ona se ne mogu koristiti za vaginalnu ili analnu penetraciju, iako ih možete nanijeti na vanjski dio genitalija. Budite oprezni, pa prvo učinite skin patch test, kako se ne bi uspalili više nego što treba.

Bez obzira da li prakticirate ili ne masažu kao uvod prije svakog seksualnog odnosa, dobro je imati koju bočicu za svaki slučaj. Većina ih imaju trajnost nekoliko godina, pa valjda će se pronaći prilika da ju iskoristite.