Kako ih koristiti sa seksualnim igračkama

vibratorDa li vam se ikada dogodilo da ste uzeli svoju omiljenu igračkicu, pripremili se za dobru erotsku zabavu i tada pomislili:“ Da li ju trebam malo navlažiti?“ Ili ste možda, tek kupili svoju prvu igračku, pa niste sigurni da li i kako ju lubricirati? E, pa mi u Positive Vibrationsu mislimo za vas o tome cijelo vrijeme, jer naš je posao između ostalog, pružiti vam što više potrebnih informacija.

Uvijek koristite lubriće!

Prvo što treba imati na umu, malo lubrikanta dobro je došlo i kod korištenja masažera i kod pomagala. Neovisno da li ih trljate o sebe, stavljate u sebe ili stavljate sebe u njih, trebali biste koristiti lubrikant. Lubrikanti ne olakšavaju samo penetraciju i masažu, nego čine samu uporabu sigurnijom. Zamislite što se dešava tijekom seksa s partnerom. Tijelo samo proizvodi prirodni lubrikant, pa se vi i vaš partner ne možete ozlijediti zbog prevelike frikcije. Ista logika odnosi se i na seksualne igračke, bilo s partnerom ili tijekom solo igre. Doista, ne postoji takvo nešto kao previše lubriciranja. Čak i ako se prirodno vlažite, kapljica lubrikanta na vašoj igrački itekako je preporučljiva. Bolje je biti sklizak, ali zaštićen, nego jadan zbog ranica!

Izaberite ispravan lubrikant Lubrikanti dolaze u tri osnovne formule: najčešća i najraznovrsnija je na bazi vode, zatim slična na bazi silikona, ali vodootporna, te petrolejna baza odlična za primjenu kod analne peneteracije.

Lubrikanti na bazi vode  

Lubrikanti na bazi vode poput Aqua Glidea i Flutschi Toy gela mogu se koristiti gotovo sa svim warming glidevrstama vibratora, masturbacijskih navlaka, erekcijskih prstenova ili dilda. Jedini izuzetak mogu biti igračke za analnu primjenu. Najveća prednost lubrikanta na bazi vode je u tome što se brzo i lako odstranjuje; jednostavno se ispere toplom vodom. Naravno, loša strana brzog ispiranja toplom vodom pokazuje se, ako poželite vodotporni masažer korisiti u toploj kupki… Navlažite svoj vibrić, a kad ono čim ga potopite u vodu on se ispere.

Svakako trebate koristiti lubrikant na bazi vode s igračakama napravljenim od silikona, jer će lubrikant na bazi silikona uništiti površinu silikonske igračke. Naime, silikon je načinjen od sićušnih staklenih kuglica, koje se kada ih trljamo jednu o drugu grebu oštećujući tako površinu igračke. Dakle, vlažiti svoje skupe silikonske igračke lubrikantom na bazi vode, a silikonske lubrikante upotrebljavati tamo gdje su i namijenjeni!

body silkLubrikanti na bazi silikona

Silikonski lubrikanti su idealni kod korištenja igračka u vodi. Ako uživate u seksu u vodi, vi i vaš silikonski lubrikant bit ćete nerazdvojni. Silikonski lubrikant nije dostupan na svakom kiosku ili DM-u, za njega ćete morati otići do sex shopa ili ga nabaviti tu, kod nas. Naredni razlog za korištenje silikonskog lubrikanta je njegova dugotrajnost. Igračku navlaženu silikonskim lubrikantom kod ponovne upotrebe bit će dovoljno malo poprskati vodom i silikon će se reaktivirati. Ta vrsta lubrikanta se zapravo nikad do kraja ne apsorbira ili evaporira, poput vodenih lubrića. Što u drugu ruku znači da će čišćenje vas i vaše igračke biti nešto zahtjevnije. No dobro, to ne znači da će vam trebati Domestos, ispiranje u sapunici trebalo bi pomoći.

 

Primjena lubrikanta

Sada kad ste se pobliže upoznali s lubrikantima, vjerojatno se pitate koji je najbolji način njihove primjene. Ponavljamo, prije svega to je osobna stvar, ali navodimo i neke naše preporuke za najjednostavniji i najmanje neuredan način primjene.

· prvo, istisnite malu količinu na prst, otprilike veličinu novčića, te ju razmažite na igračku ili sebe (ukoliko želite još, slobodno nadodajte)

· protrljate prstima cijelu igračku uključujući dodatke, poput stimulatora klitorisa ili analnog vibro nastavka

· utrljajte lubrikant tako da je igračka skliska, ali ne da curi, opet pripazite da ne trljate toliko da se na kraju sve upije u vaše prste ostavljajući igračku suhom

· ako ste muškarac i trebate ga za navlaživanje navlake za masturbaciju, razmažite lubrikant jednakomjerno i na otvor i u unutrašnjost navlake

· ako se vi ili igračka osuši tijekom korištenja jednostavno nanesite još

· kao i masažna ulja, ako lubricirate sebe ili partnera nemojte nanijeti lubrikant direktno iz tube na tijelo, nego ga prije ugrijte na dlanovima; to se također odnosi na igračke, jer se ne želite “ohladiti” zbog ledenog dildatasty strawberry

· ako dijelite igračku s partnerom, n.pr vibro penis-prsten, navlažite sve, genitalno područje i igračku.

A sada kupnja lubrikanta! 

Lubrikanti se proizvode u puno, puno vrsta, raznih konzistencija, boja i okusa. Najbolje je eksperimentirati, dok ne nađete odgovarajući. Promislite što zapravo tražite od lubrikanta, u koju ćete ga svrhu najviše koristiti, da li ste eventualno na nešto preosjetljivi (flavorizirani lubrikanti mogu ponekad izazvati gljivične infekcije). Ako vas zanima neki novi, kupite uzorak, ako je moguće, ili najmanje pakiranje, pa ćete tako otkriti svoj omiljeni bez da potrošite puno novca.

Sada konačno uzmite svoju igračku s početka priče i budite uvjereni da ćete uz pomoć novostečena znanja upotrijebiti idealan lubrikant za vas i vašu igračku.