0 0.00  (0.00 kn)

Pozitivne vibracije – 30 godina s Vama…

S Vama i za Vas…

22.12.1992. godine otvorena je prva trgovina Sex shop Positive Vibrations u Frankopanskoj 22 u Zagrebu.

Ponudu su, uglavnom, sačinjavale video kazete s filmovima za odrasle. Ostatak asortimana odnosio se na masturbatore za žene i muškarce, najčešće oblikovane poput muško-ženskih spolovila te lutki na napuhavanje.

Ponuda seksualnih pomagala kao što su strap-on pojasevi, prsteni i navlake za penis te vakuum pumpe za postizanje erekcije – iako bitno skromnija od današnje – bila je tražena zbog učinkovitosti.

Drogerijska ponuda svodila se na nekoliko vrsta kapi, krema, tableta za potenciju te lubrikante poput Johnson & Johnsonove KY kreme.
Ako pronađete u garaži neki stari kalendar s razgolićenim ljepoticama saznat ćete kakvo se erotsko rublje tražilo. Čipkaste ili satenske V-tange bile su hit i opet se vraćaju u modu. 

Posjetitelji, odnosno kupci, u trgovini s takvom vrstom ponude pretežito su bili muškarci. Bio je to mali, muški raj u kojem bi, uz kavu iz obližnjeg kafića, provodili vrijeme u čavrljanju s prodavačima, razgledavanju filmova ili biranju proizvoda za svoje najintimnije trenutke.

Ulazak u dvijetisućite…

Početak novog stoljeća donio je neko novo vrijeme. Pojavio se pristup internetu, sve prisutnije aktivističke grupacije za promicanje prava različitih seksualnih orijentacija, osnaživanje žena….Sve to pogodovalo je promjeni mentaliteta oko seksualne slobode. I na kraju, pojavio se ni više ni manje nego svjetski bestseller serijal knjiga “50 nijansi sive”, koji je pomaknuo granice shvaćanja naše seksualnosti.

Sve se to odrazilo na seksualnu industriju tako što se ponuda proširila kako u kategorijama i namijeni, tako i u raznovrsnosti proizvoda, te njihovom izgledu i tehnološkim mogućnostima. Dok su se filmovi za odrasle preselili na internet i polako nestajali iz ponude seks shopova, brandovi poput Durex, Trojan, Jimmyjane, We-vibe i Lelo ponudili su koncept dizajnerskih igračaka s pametnim mogućnostima koje su privukle široki, srednji sloj građana. Od tada ništa nije kao prije…

Tako smo 2003. postavili prvu online trgovinu.

Seks shopovi prestali su biti smatrani mračnim mjestima. Uređeni su kao butici, u njih počinju zalaziti žene i parovi, straight & queer, oslobođeni seksualnih predrasuda sa željom da još više istražuju i uživaju.

Neke nove vibracije…

2010. otvaramo sadašnju trgovinu u Vlaškoj 64 uređenu u minimalističkom stilu s daškom budoara. Nastojimo uz muškarce privući žene i parove. Stoga, stavljamo naglasak na ponudu stiliziranih vibratora i masažera koje žene mogu koristiti same ili s partnerom. Partnerske igračke, vibrirajući prstenovi za penis te pogotovo vibratori C-oblika postaju hit.

BDSM proizvodi doživljavaju neslućeni uzlet. Mnogi kupci inspirirani knjigom ili filmom “50 nijansi sive” traže rekvizite za blago seksualno mučenje s kojima će pojačati strasti u ljubavnoj svakodnevici. Idealno za eksperimentiranje i iskušavanje nekih novih stvari u seksualnom životu.

Parovi i fetiš

Ništa manje ne zaostaju u ponudi ni drogerijski proizvodi. Jestivi lubrikanti s aromama prikladni za oralni seks, stimulirajući gelovi koje nanosi jedan partner, kako bi ga tijekom seksa osjetio drugi, biljne viagre, feromonski parfemi…sve što možete zamisliti već postoji! Respektabilnu ponudu čine isto tako proizvodi za intimnu njegu i zdravlje.

Drogerija

Seks shop, zapravo nije više shop, već super-store sa stotinama, pa i tisuću raznih proizvoda. Osobito, uz erotsko rublje, koje se proširilo na ponudu seksi odjeće, čarapa, nakita i ostalih “vrućih” dodataka

Pozitivne vibracije današnjice…

Post-COVID era donosi gender neutral dizajne igračaka koje svojim oblikom i bojom više ne otkrivaju kome su prvenstveno namijenjene, ženama ili muškarcima. Istu igračku sada mogu koristiti svi, osobe ili parovi bez obzira na spol, prema svojim željama, sklonostima i mašti.

Gender Neutral

Iako su se naši svjetonazori u pogledu seksualnih sloboda promijenili, pa samim time i ponuda seksualnih igračaka, neke stvari ostaju iste. Ono što je isto – to smo mi u Pozitivnim vibracijama.  Naša predanost poslu jednaka je kao u početku, davne 1992. Isto uzbuđenje prilikom kreiranja novih kolekcija. Stalno stremljenje ka kvalitetnim, inovativnim proizvodima po fer cijenama. Naša educiranost i ljubaznost, i ono neko veselje koje osjetimo kada možemo kupcima posvetiti vrijeme, porazgovarati s njima te pokazati i objasniti što ih zanima.

To je ostalo trajno u Pozitivnim vibracijama. Svih ovih 30 godina… s Vama!

 

Pogledajte našu ponudu povodom 30 godina – 30 top proizvoda sniženi za čak -30%

 

Facebook
Shopping Cart
  0
  Košarica
  Vaša košarica je prazna
   Calculate Shipping
   Primjeni kupon
   Cart Menu Button Image0
   Your Cart