0 0.00  (0.00 kn)

Kegelove Kuglice Za Intimni Užitak i Snažnije Mišiće Zdjelice

Kegelove kuglice slika 1
Photo by Ron Lach from Pexels

Nedavno je našu trgovinu posjetila žena u dobi šezdeset godina. Tražila je kegelove kuglice, poznate još kao vaginalne kuglice, ljubavne kuglice ili japanske kuglice. 

Tom prilikom ispričala nam je o svojim problemima sa slabim mjehurom. Gospođa pati od inkontinencije te čim se malo nasmije – upiški se, a liječnik joj predlaže operaciju. 

S obzirom da je operaciju smatrala kao zadnju opciju, dodatno se raspitala i saznala za vježbe zdjelične prečage ili pelvisa. U područje pelvisa ili zdjelične prečage ubrajaju se abdomen, mjehur, rektum i spolni organi. Raspitujući se dalje, saznala je kako je tijekom vježbi dobro koristiti intimno pomagalo, odnosno kegelove ili vaginalne kuglice. 

Obišavši nekoliko ljekarni u potrazi za “intimnim pomagalom” saznaje u posljednjoj ljekarni o kakvom se pomagalu zapravo radi. Tako je jedne subote u društvu kćerke posjetila naš dućan i sasvim slobodno, prirodno i otvoreno objasnila nam što traži, iako su u tom trenutku u trgovini bile još dvije mlađe žene. Kupila je “intimno pomagalo”, odnosno kegelove kuglice, a mi se nadamo da redovito vježba i pritom uživa.

Spominjemo ovaj primjer zbog žena koje možda imaju sličan problem, ali im je iz nekog razloga neugodno potražiti pomoć, uslijed same prirode problema ili imaju predrasude zbog godina i smatraju kako su vaginalne kuglice namijenjene samo za mlađe žene.

Više o tome što su kegelove ili ljubavne kuglice te kako ih osim u svrhu ljubavnog užitka koristiti kao pomoć kod nekih od zdravstvenih problema, pročitajte u nastavku teksta.

Što su Kegelove kuglice ili vaginalne kuglice?

Kegelove ili vaginalne kuglice nisu novost. Naprotiv, koriste se već stoljećima kao pomoć za jačanje vaginalnih mišića i mišića dna zdjelice. Kegelove kuglice dobile su ime po doktoru Kegelu koji je prvi opisao vježbe za jačanje mišića zdjelice. 

Dolaze u različitim oblicima, veličinama i težinama, a osim što će vam pomoći vratiti vaše zdjelične i vaginalne mišiće u formu, koriste se i kao intimna igračka koja povećava seksualni užitak – zbog čega se još nazivaju i ljubavne kuglice, japanske kuglice ili geisha kuglice.

Za što se koriste Kegelove kuglice?

Iskustva žena koje su koristile ili koriste kegelove kuglice te koje prakticiraju kegelove vježbe pokazuju da pomažu u jačanju i poboljšavanju tonusa vaginalnog kanala. Također povećavaju protok krvi u genitalnom području te pomažu u rješavanju problema koji se mogu javiti zbog starenja, poput inkontinencije.

Vježbe su pogodne za žene koje su rodile, trudnice koje tek čekaju porođaj, starije majke i žene koje pate od pretilosti ili kroničnih bolesti i žene koje su pod velikim stresom. Konstantan osjećaj lagane seksualne ugode kroz dan također je dobar za dušu i tijelo.

Prednosti kegelovih ili vaginalnih kuglica

 • Jačanje mišića dna zdjelice.
 • Spriječavanje urinarne inkontinencije.
 • Smanjenje rizika od prolapsa ili ispadanja zdjeličnih organa.
 • Jednostavnije postizanje orgazma.
 • Vraćanje tonusa mišića vagine nakon poroda.
 • Poboljšanje zdravlja rodnice povećanjem protoka krvi.

Kako koristiti Kegelove kuglice?

Kegelove vaginalne kuglice

Ako ste nesigurni oko toga kako koristiti kegelove kuglice, najbolje je pratiti ovih nekoliko jednostavnih savjeta:

 1. Prije upotrebe temeljito operite ruke antibakterijskim sapunom.
 2. Kegelove kuglice također dobro operite sapunom, a zatim ih osušite koristeći suh i čist ručnik. 
 3. Nanesite obilniju količinu lubrikanta na bazi vode kako biste kuglice lakše umetnuli.

Ako ih koristite prvi put, preporuka je da kupite silikonske ili dvostruke kuglice (koje imaju kuglicu unutar kuglice) kako bi ih mišići mogli držati, inače mogu ispasti. Zatim ispraznite mjehur kako biste olakšali svojim vaginalnim mišićima da drže kuglice.

U sljedećem koraku podignite jednu nogu kako biste olakšali pristup te jednu po jednu kuglicu umetnite u rodnicu. Pritom pokušajte stisnuti vaginalne mišiće kako biste kuglice zadržali u rodnici.

Kada poželite, kuglice izvucite silikonskom trakicom ili laganim poskakivanjem gore-dolje odnosno podizanjem jedne noge i laganim kašljanjem.

Početnicima se savjetuje da kegelove kuglice koriste kod kuće i ne upuštaju se u intenzivnu tjelovježbu jer mogu ispasti. Ako vam kegelove kuglice ispadnu nakon umetanja, dobro ih operite vodom i sapunom te ponovno umetnite. Vaginalni mišići se isprva trebaju naviknuti na kuglice pa je za početak bolje izbjeći moguće neugodne situacije i ostati doma pri prvom korištenju.

Nakon što se naviknete na kuglice i uvježbate mišiće, možete prijeći na metalne Kegelove kuglice. Ovo je idealno za žene koje su nedavno rodile, jer metalne kuglice pogotovo jačaju mišiće. Nošenje kuglica tijekom spolnog odnosa također pruža određene prednosti. Konkretnije, kuglice pospješuju lubrikaciju vagine te pružaju dodatnu stimulaciju i povećavaju seksualnu ugodu. 

Vrste kegelovih kuglica

Kegelove kuglice možete pronaći u različitim oblicima, bojama, veličinama, težinama te izrađene od nekoliko vrsta materijala. Neke vaginalne kuglice potpuno su okrugle, dok su neke zakrivljenog oblika čime se postiže dodatna stimulacija G-točke i veći seksualni užitak. 

Što se tiče materijala, razlikujemo:

 • Silikonske vaginalne kuglice
 • Staklene vaginalne kuglice
 • Klasične vaginalne kuglice
 • Metalne vaginalne kuglice
 • Vibracijske vaginalne kuglice ili vibro jaja

U našoj ponudi možete pronaći i pametno vibro jaje, napravljeno od najkvalitetnijeg silikona, kojim možete upravljati putem pametnog telefona (bluetooth, aplikacija). Ovakav tip kegelovih kuglica dizajniran je specijalno za solo igru, diskretnu javnu igru te parove koji su u vezi na daljinu.

Gdje kupiti Kegelove kuglice?

Ako se pitate gdje kupiti kegelove kuglice u Hrvatskoj, to možete učiniti u našoj trgovini u Zagrebu ( Vlaška 64) ili ako ste sramežljivi, diskretno i brzo putem web shop-a

U ponudi imamo raznovrstan izbor najkvalitetnijih kegelovih kuglica različitih veličina i oblika te isključivo od renomiranih svjetskih proizvođača. 

Cijene kegelovih kuglica vrlo su pristupačne pa tako možete pronaći klasične izvedbe već od stotinjak kuna. 

Facebook
Shopping Cart
  0
  Košarica
  Vaša košarica je prazna
   Calculate Shipping
   Primjeni kupon
   Cart Menu Button Image0
   Your Cart